Росія формує ПВК “Еспаньола” для війни з Україною: деталі від ГУР

3.01.2024, 22:03
152340

Путінська партія “Єдина Росія” обзавелась власною приватною армією – так званою ЧВК “Еспаньола”, яку використовує для війни з українцями.

Читайте також: У РФ у новорічну ніч затримали тисячі мігрантів, щоб набрати “добровольців” на війну

Про це повідомляє Головне управління розвідки України. Раніше відповідне терористичне формування входило до структури так званого батальйону “Восток” як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів.

“З 2023 року “Еспаньолу” у своє розпорядження отримали  партійці Путіна – терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії, і на гроші з “Єдиної Росії” розпочався й триває активний рекрутинг”, – зазначає розвідка.

Згідно з повідомленням, до ПВК “Еспаньола” беруть так званих футбольних “ультрас”, російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб із зубожілих “суб’єктів” РФ та тимчасово окупованих територій України – останніх використовують у “м’ясних” штурмах для створення статусу “бойового підрозділу”.

У пунктах рекрутингу до “Еспаньйоли” на тимчасово окупованих українських територіях добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт з ними укладають мінімум на пів року.

Вмирати за Москву також заманюють “страховими виплатами”: 1 млн рублів – легке поранення; 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів – важке поранення; 5 млн рублів – смерть.

“Утім фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих та важкопоранених з числа рекрутованого “гарматного м’яса” росіяни не вивозять з поля бою, оформлюють “зниклими безвісти”, щоб не платити родичам рублів за посланого Москвою на смерть годувальника”, – інформує ГУР.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com