Росія готувалася до масової депортації українців від початку року – Денісова

3.05.2022, 18:32
118803

Росіяни навіть склали списки з точною кількістю громадян України, яких планували примусово вивезти.

Про це 3 травня в ефірі інформаційного телемарафону заявила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

“Я маю деяку інсайдерську інформацію, що Російська Федерація готувалася до масової депортації наших громадян ще від початку року. І у мене є деяка інформація, що по всіх областях, майже по всіх республіках вони складали списки тимчасових пунктів переміщення, і там чітко визначено, яка це область, кількість українців, яка буде вивезена”, – повідомила вона.

За словами Денісової, наразі в України немає підтвердження, що росіянами було вивезено 1,1 млн українців, як заявляють у РФ.

“Ми користуємося цифрами, які надає РФ, тому що, на жаль, в України на сьогоднішній день немає можливості порахувати наших громадян – у нас немає офіційного кордону в тій частині, в якій примусово депортують наших громадян. Я вчора спілкувалася з Червоним Хрестом, президентом МКЧХ, питала, чи є у них такі цифри підтверджені, що саме 1,1 млн людей вивезено, – немає”, – сказала уповноважена ВРУ з прав людини.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com