Росія готується депортувати ще тисячі українських дітей: ISW розкрив подробиці

29.05.2024, 13:03
159424

Російська влада збирається активізувати депортацію українських дітей на свою територію впродовж літа, посилюючи ще один компонент кампанії геноциду в Україні.

Читайте також: Європі набридли “кульгаві качки” Макрон і Шольц, там піднімаються нові сили – Politico

Як повідомляє Інститут вивчення війни, голова так званої Луганської народної республіки Леонід Пасічник заявив, що регіони РФ “приймуть” понад 12 000 дітей з окупованої Луганської області протягом 2024 року.

Водночас російська програма “Корисні канікули” профінансує поїздку для 40 000 дітей з окупованої України. Вони нібито відвідають Росію для участі в літніх таборах та освітніх заходах.

За словами Пасічника, літні дитячі табори в окупованому Криму та на території Росії готуються “прийняти” понад 600 дітей з окупованої України протягом літа, включаючи літній табір “Океан” у Владивостоці, Приморський край, який розташований ближче до Аляски, ніж до України.

Окупаційне Міністерство праці Херсонської області також оголосило, що діти з захопленої частини регіону поїдуть до табору “Океан” для участі в “освітній, спортивній та культурній програмі”. Окупаційний сенатор Андрій Алєксєєнко повідомив, що 575 дітей відвідають тритижневі літні табори в захопленому Криму та російській республіці Адигея.

Міністерство освіти і науки “ЛНР” також анонсувало, що невстановлена кількість підлітків з окупованої Луганської області відвідає військово-патріотичний спортивний табір у таборі “Авангард” у Волгоградській області Росії. Там вони пройдуть підготовку з військово-інженерної справи, тактики, пожежної справи, парашутного спорту, зв’язку, основ національної безпеки, експлуатації безпілотників і тактичної медицини.

Попри зусилля Росії представити літні табори для українських дітей як тимчасові рекреаційні та освітні заходи, вони є фундаментальною складовою її кампанії з депортації українців. Аналітики наголошують, що насильницьке переміщення дітей з однієї групи в іншу є визнаним актом геноциду.

Зазначається, що українські діти, які були депортовані до Росії на такі “канікули” чи “літні табори”, стикаються з програмами русифікації, спрямованими на ізоляцію від своїх українських родин, мови, культури та історії.

Влада РФ, ймовірно, посилюватиме депортацію протягом усього літа під виглядом літніх канікул, але ці програми є актами геноциду проти українського народу, незважаючи на зусилля Росії замаскувати їх під тимчасові та позитивні освітні можливості.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com