Росія готується відправити на війну до України 60 тисяч “казаків”

10.10.2023, 16:03
148047

Російська влада готується створити так званий “казачий мобілізаційний резерв”, представники якого укладуть контракти з Міноборони РФ і відправляться на війну до України.

Читайте також: Байден схвалив передачу ATACMS Україні ще до візиту Зеленського до США, – New Yorker

Це випливає з поправок до закону “Про державну службу російського козацтва”, які Держдума РФ розгляне на одному з найближчих пленарних засідань, пише російське видання The Moscow Times.

“З урахуванням наявної військової підготовки громадяни, які є членами казацьких товариств, є однією з найбільш затребуваних категорій громадян, які перебувають у запасі, для формування мобілізаційного людського резерву”, – заявив автор поправок депутат російської Держдуми Микола Долуда.

За його словами, на поточний момент “казаки” можуть укласти військові контракти і брати участь у війні проти України в індивідуальному порядку. Однак включення їх до мобілізаційного людського резерву дасть змогу Міноборони РФ підготувати їх за армійськими спеціальностями і масово відправити на фронт.

Чисельність “казачого” мобрезерву визначить військове відомство, виходячи зі своїх потреб, додав Долуда. Може йтися про 60 тис. осіб, або 40% від 146 тис. учасників, які перебувають у Всеросійському казачому товаристві, придатних за віком і станом здоров’я для військової служби.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com