Росія хоче в Україні створити “Новоросію”: СБУ затримала агітаторів у різних областях України

23.03.2022, 18:40
115420

СБУ масово затримує колаборантів і ворожих агітаторів, з чиєю допомогою РФ знову почала тестувати ідею створення “Новоросії”.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Українська спеслужба зазначила, що РФ змінила тактику: тепер чим менше здобутків на полі бою – тим більше фейків і провокацій в інформпросторі.

Зокрема, за останні дні СБУ затримала:

У Києві: затримано зрадника, який передавав ворогу дані щодо стратегічних та оборонних об’єктів у регіоні, а також поширював російську пропаганду. Він співпрацював із російською блогеркою та відправляв їй фото подання ворожих ракет у Києві.

В Одесі: затримала ворожу агітаторку, яка просувала через інтернет сепаратистські заклики та ідеї “руского міра”. Вона розхитувала ситуацію в Україні та закликала до створення “Новоросії”.

У Львівській області: викрила схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон. Крім того, на Львівщині за рішенням суду заборонено діяльність організації “Руський рух України”. Представники цього об’єднання здійснювали проросійську діяльність та вели антиукраїнську пропаганду, агітували за зміну конституційного ладу.

У Вінницькій області: СБУ затримала двох потенційних призовників з Полтавщини, які за 3 тис. євро намагалися підкупити прикордонника.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com