Росія, ймовірно, не захопить більше територій в Україні в найближчі місяці – ISW

22.08.2022, 13:30
126110

Військові РФ продемонстрували постійну неспроможність перетворити невеликі тактичні успіхи в оперативні успіхи. Цей недолік може перешкодити Росії досягти значних територіальних успіхів у найближчі місяці, за винятком серйозних змін на полі бою.

Читайте також: Чи наважиться Путін відкрити другий фронт, щоб приховати ганебну поразку в Україні: відповідь російського опозиціонера

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

Так, імпульс російських військ від територіальних здобутків навколо Бахмута та Авдіївки наприкінці липня, ймовірно, вичерпався, і російські атаки на сході України досягнуть кульмінації, хоча дуже невеликі російські просування триватимуть.

Неспроможність російських військ скористатися попередніми досягненнями навколо Бахмута та Авдіївки є прикладом більш фундаментальної російської військової проблеми – продемонстрованої неспроможності перетворити тактичні досягнення в оперативні успіхи.

Повідомляється, що російська армія здійснила кілька невдалих наземних штурмів на південний захід і південний схід від Ізюма, наземний наступ на південний схід від Сіверська та на північний схід і південь від Бахмута.

Окупанти також досягли обмежених успіхів на захід від міста Донецька, але не проводили наземних нападів на адміністративний кордон Донецько-Запорізької області.

Крім того, російські війська здійснили безуспішні наземні штурми на південний захід від Донецька та продовжили атакувати населені пункти на північний захід і південний захід від Авдіївки, а також кілька штурмів на лінії фронту Херсон-Миколаїв і частково просунулися на схід від міста Миколаєва.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com