Росія має повернутися до кордонів до 24 лютого та повернути Крим — Зеленський

4.05.2022, 12:31
118849

Зеленський заявив, що Україна зупинила просування Росії на своїй території та запевнив, що військові ЗСУ звільнять свою територію.

Про це він сказав у розмові з журналістом The Wall Street Journal.

“Ми завойовуємо позиції і відштовхуємо російську армію”, — сказав Зеленський.

Український лідер заявив, що Україна планує відкинути російські війська на їхні позиції до вторгнення 24 лютого і буде прагнути відновити контроль над усією українською територією, включаючи Кримський півострів, який Росія незаконно захопила у 2014 році, шляхом діалогу.

Зеленський описав боротьбу України як боротьбу “за цінності цивілізованого світу”, описуючи свій шок від катувань і вбивств мирного населення.

“Я в шоці від того, що вони зробили з реальними живими людьми. Я просто ніколи не бачив нічого подібного у світі. Я досі в шоці”, – додав він.

За його словами, міжнародні та українські слідчі військових злочинів розслідують звинувачення у звірствах Росії під час війни.

Крім того, за інформацією The Wall Street Journal, Зеленський у четвер, 5 травня, виступить на екстреному засіданні НАТО. Він також має намір провести переговори з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com