Росія намагається повернути зброю, яку продала “союзникам” – WSJ

9.11.2023, 10:02
149487

Росія просить країни, яким раніше продала зброю, повернути її. Пояснюється таке прохання дуже просто – катастрофічними втратами в Україні.

Читайте також: Кличко про рішення забрати у громад військові податки: “Центральна влада не впоралася з фінансуванням армії”

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

Не дивно, російський ВПК не встигає компенсовувати втрати. За даними видання, навесні РФ намагалася домовитися з Єгиптом про повернення двигунів для вертольотів Мі-8 і Мі-17. Мовиться про сотні одиниць, які раніше були продані країні.

“Ці переговори були частиною спроб Росії звернутися по допомогу до своїх давніх клієнтів, які десятиліттями купували російські літаки, ракети і системи протиповітряної оборони, що зробило Москву другим за величиною експортером озброєнь у світі”, – зауважують у WSJ.

Так, держава-агресорка зверталася із жалюгідними благаннями про повернення озброєнь і до представників Білорусі, Пакистану, Бразилії. Вочевидь, положення Росії напрочуд плачевне, тому що їй довелося відмовитися від левової частки прибутку – експорту озброєнь Індії та Вірменії. Сьогодні усе призначене відправляють на український фронт.

Аналітики зауважують, що перші спроби повернути зброю Росія почала тоді, коли зазнала шалених втрат під час наступу українських військ.

“Зараз цей наступ сповільнюється, і Росія намагається перехопити ініціативу на полі бою. Проте достеменно невідомо, чи нові поставки забезпечать агресору ресурси для посилення атак”, – резюмували журналісти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com