Росія намагається вербувати чиновників у прикордонних районах Латвії

10.07.2022, 14:01
123618

Росію та Білорусь об’єднує бачення НАТО як свого стратегічного супротивника, тому спецслужби цих країн співпрацюють одна з одною щодо отримання розвідданих про членів Альянсу.

Читайте також: У Дружківці п’ятьма ракетами ворог обстріляв закритий ТЦ і коледж

Про це заявили у Службі державної безпеки Латвії (VDD), передає Delfi.

У VDD розповіли, що російські та білоруські спецслужби завжди були зацікавлені у вербуванні латвійських державних і муніципальних чиновників, у розпорядженні яких є інформація, що містить держтаємницю, або інші дані, доступні для обмеженого кола осіб.

Згідно з аналізом VDD, в інтереси спецслужб Росії та Білорусі на даний момент входять заходи у відповідь щодо реакції Латвії та її союзників на вторгнення РФ в Україну, у тому числі нарощування військового потенціалу на зовнішньому кордоні НАТО.

Також спецслужби зацікавлені у будь-яких відомостях про прикордонні регіони Латвії, які були б корисними для оновлення оперативних планів для оновлення оперативних планів у разі виходу війни за межі України.

Крім того, спецслужби Росії та Білорусі особливо зацікавлені у вербуванні чиновників із латвійських самоврядувань, які розташовані поблизу східного кордону країни та де дислоковані сили союзних країн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com