Росія не завдає масштабних ударів по Україні і цьому є пояснення – у Зеленського розповіли, чого очікувати

3.11.2023, 07:33
149175

Ворог не здійснює нових масштабних ракетних ударів по території України. Однак чи означає це, що він не вдасться до тактики знищення і надалі? В Офісі президента пояснили. на що чекати українцям.

Читайте також: Автор скандальної статті Time пообіцяв опублікувати нові матеріали про Україну

Про це йшлося в інтерв’ю “24 Каналу” радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

Він повідомив, що, на жаль, своєрідне “затишшя” не означає, що Росія знову завдаватиме масованих ударів.

За словами Подоляка, Росія накопичує ресурс для того, щоб в найважчі зимові часи використати його.

Якщо торік, від 10 жовтня, окупанти постійно використовували ракети у великій кількості, то сьогодні вони економлять. Це свідчить про ресурсну виснаженість Росії, вважає Подоляк. Водночас це не означає, що тепер масованих обстрілів не буде.

“Але цього сезону Росія має зрозуміти, що це буде двостороння гра: не тільки енергетика України страждатиме. Якщо потрібно, то симетрично страждатиме й російська енергетика”, – наголосив радник.

Він додав, що зараз в Росії вже є “альтернативні російські громадяни”, які чітко зможуть показати росіянам, що таке жити у ХХІ столітті без тепла, без опалення.

Росія використовує різну зброю, зокрема і не саму високоточну.

“Тому через дії непередбачуваного та небезпечного сусіда, коли працюють сирени, треба використовувати будь-яку можливість спуститись до бомбосховища”, – наголосив радник

Варто зауважити, що в України є величезний досвід роботи з енергосистемою у критичних ситуаціях. Усі працівники точно розуміють, що треба робити, щоб не було розривів та не було блекаутів.

“Це не означає, що якихось ексцесів не може бути, але це означає, що ми набагато більше готові до цього сезону. З точки зору розуміння, що буде робити Росія, і які в нас є ресурси, щоб від цього захиститись”, – підсумував радник Єрмака.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com