Росія отримає більше дронів і ракет від Ірану: в ISW викрили “цілі”, які атакуватимуть окупанти

2.11.2022, 11:32
130232

Іран має намір відправити до Росії більше безпілотників і балістичних ракетних систем, свідчить про те, що країна-агресорка на шляху до вичерпання власних запасів.

Читайте також: В ООН підтвердили, що 3 листопада “зерновий коридор” відновить роботу

Про це інформують в Інституті з вивчення війни (ISW).

За даним ГУР, офіційні особи Ірану планують поставити Росії партію з понад 200 безпілотників “Шахед-136”, “Мохаджер-6” і “Араш-2”. Зазначається, що ці дрони доставлять до РФ розібраними, а вже російський персонал їх збере та нанесе маркування країни-агресорки.

Крім того, CNN з посиланням на джерела заявив, що Іран планує відправити до Росії тисячу одиниць зброї до кінця року, включаючи балістичні ракети малої дальності класу “земля-земля” та бойові безпілотники. Вказується, що це буде перший підтверджений випадок, коли Іран надсилає Росії сучасні високоточні ракети. 

Читайте також: Конституційний Суд визнав законним скасування депутатської недоторканності

“Іран планує відправити в Росію більше бойових безпілотників і нових балістичних ракетних систем для використання в Україні, що, ймовірно, ще більше посилить залежність Росії від систем зброї іранського виробництва. Росія, ймовірно, вела переговори про додаткову поставку систем озброєння Ірану через виснаження її запасів крилатих ракет і систем безпілотників під час війни в Україні, зокрема під час російської кампанії проти української критичної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні.

Фахівці ISW прогнозують, що Росія, швидше за все, продовжить використовувати атаки безпілотників і ракетні удари по критично важливій інфраструктурі України, щоб спробувати компенсувати невдачі та обмеження своїх звичайних сил на передовій. Залежність Росії від систем іранського виробництва, а отже, і від Ірану, швидше за все, зростатиме.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com