Росія перекидає на кордон з Україною військові вертольоти – NYT

11.01.2022, 19:32
109034

Росія почала перекидати на кордон з Україною військові вертольоти, що можна розцінювати продовженням підготовки до нападу.

Читайте також: Підозрюваний у держзраді Порошенко показав багатомільйонні витрати на адвокатів

Про це йдеться у публікації The New York Times з посиланням на американських посадовців.

Автори матеріалу вважають, що бойові і транспортні вертольоти, разом зі штурмовиками, стануть важливою перевагою РФ, якщо Путін вирішить вторгнутися в Україну.

Водночас чисельність російських військ на кордоні з Україною протягом останніх тижнів не змінювалась. Згідно з оцінкою американської розвідки, зараз Україну оточили 100 тисяч російських військових, а також додаткові ударні літаки.

Чиновники стверджують, що відносно тепла зима уповільнила замерзання землі, тому Кремль змінив плани щодо нападу ближче до весни. Путін, можливо, вимушений відкласти наземний наступ до лютого, зазначили джерела.

Вашингтон же вважає, що РФ планує вторгнутися в Україну до початку весни, поки потепління не ускладнило пересування важкої техніки по дорогах.

Адміністрація Байдена, за словами одного з офіційних представників США, навіть вивчає імовірну погоду в Україні у найближчі кілька тижнів, залучивши метеорологів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com