Росія перекидає нову військову техніку з Сибіру ближче до кордону з Україною – ЗМІ

12.01.2022, 16:05
109084

Останніми тижнями російські військові перекидають бойову техніку з військчастин Східного Сибіру та Далекого Сходу на захід країни. Журналісти припускають, що техніка “може приєднатися до сил, зосереджених в окупованому Криму та прикордонних з Україною регіонах”.

Читайте також: Порошенко повертається в Україну: політики та ветерани закликають зустріти п’ятого президента

Про це йдеться у матеріалі російських журналістів-розслідувачів групи Conflict Intelligence Team.

CIT проаналізувала близько 30 нових відео, викладених у мережі, й розрахувала маршрут перевезення техніки – вантажівок, автозаправників, танків, бойових машин піхоти, реактивних систем залпового вогню “Град” та “Ураган” і ЗРК “Тор”.

Згідно з отриманими даними, у CIT припускають, що техніка рухалася з Бурятії, Забайкальського краю, Амурської області та Приморського краю.

citeam-ru.medium.com

Один з ешелонів відправився зі станції Дивізіонна в Улан-Уде, неподалік якої дислокується 5-та окрема танкова бригада, яка брала участь у боях проти ЗСУ за Дебальцеве у 2015 році.

“Таке широке задіяння сил, а також те, що деякі ешелони були помічені вже в Новосибірську та Кемерово не дозволяють пояснити перекидання місцевими навчаннями. Враховуючи, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв нещодавно оголосив про виведення сил ОДКБ з країни, видається імовірним, що техніка приєднається до сил, зосереджених у Криму й у регіонах на кордоні з Україною”, – пишуть журналісти.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com