Росія переладнала “вишки Бойка” на військові об’єкти

23.06.2019, 18:20
30346

Захоплені “вишки Бойка” стали для Москви зручним плацдармом для відпрацювання Чорноморським флотом РФ радіотехнічної розвідки. Об’єкти фактично переобладнали у військові форпости.

Читайте також: Медведчук та Бойко відправились до Росії на зустріч із главою “Газпрому”

Так, на бурові платформи закупили і встановили системи спостереження за надводною ситуацією. Наказ надійшов від Міністерства транспорту РФ. Про це інформує координатор “Інформаційного спротиву” Костянтин Машовець.

“Застосовувані на бурових вишках системи спостереження типу “Нева-БС” призначені для радіолокаційного виявлення і супроводу кораблів, суден і низьколітальних цілей. Російські системи спостереження можуть перехоплювати дані з каналів міжнародної автоматизованої системи ідентифікації суден, яка підлягає обов’язковому використанню усіма країнами, що входять в Міжнародну Морську Організацію”, – йдеться в повідомленні.

Таке розміщення систем і конфігурація точок розташування бурових платформ забезпечують агресору практично повний контроль за трафіком комерційних суден і військових кораблів, які пливуть в порти України.

“Можна говорити про блокаду морського сполучення з використанням об’єктів цивільної інфраструктури. Подібна стратегія Кремля покликана послабити ефект присутності військового контингенту НАТО в Чорному морі”, – переконаний Машовець.

Також РФ поставила на чергування установку гідроакустичного контролю за підводною ситуацією: вона розташована за 61 кілометр від мису Тарханкут на об’єктах МСП-4 Голіцинського родовища, за 72 кілометри від цього ж мису на МСП-17 Штормового родовища, та за 66 кілометрів на північний схід від острова Зміїний на БК-2 Одеського родовища.

Таким чином Росія реалізує наступальну стратегію економічної і військової ізоляції регіону в Чорному морі. Агресор формує полігон для відпрацювання придушення економічної свободи навігації і торгового мореплавання в цілому.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com