Росія перевела всі свої підводні човни з Криму до Краснодарського краю через страх перед ЗСУ – британська розвідка

20.09.2022, 22:00
127788

Росія перевела свої підводні човни з порту в окупованому Севастополі до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні Росії.

Читайте також: На Донеччині окупанти мобілізують 500 працівників Єнакіївського металургійного заводу

Це, ймовірно, пов’язано з тим, що здатність України завдавати дальніх ударів значно зросла. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твітері.

“Командування Чорноморського флоту Росії майже напевно перевело свої підводні човни класу KILO з порту постійного базування у Севастополі в Криму до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні Росії. Це, ймовірно, сталося через підвищення загрози місцевій безпеці після посилення українських можливостей нанесення дальнього удару”, – йдеться в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що за останні два місяці було атаковано російський штаб флоту та його головний аеродром морської авіації.

“Гарантування базування Чорноморського флоту в Криму, ймовірно, було однією з мотивацій російського президента Володимира Путіна для анексії півострова в 2014 році. Зараз безпека бази прямо підірвана триваючою агресією Росії проти України”, – кажуть у Міноборони Британії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com