Росія почала бомбити Україну модернізованими ракетами: експерт пояснив “новацію” окупантів

27.02.2023, 12:04
136539

Росія почала модернізувати ракети, якими бомбить Україну. Під час виробництва ракет ворог додає до них нові деталі та удосконалює їх спеціальними пастками, щоб обходити ППО України.

Читайте також: Підсумок Міжнародної Кримської платформ: Росія повинна вивести війська з усіх окупованих територій України

Про це розповів авіаційний експерт Валерій Романенко у коментарі РБК-Україна.

Так, в одній з ракет Х-101, яку було запущено росіянами 10 лютого, українські військові знайшли блок з пастками.

Романенко пояснив, що коли така ракета під час атаки фіксує станцію радіолокації при наших зенітно-ракетних комплексах, цей блок автоматично відстрілює хибні цілі – диполя. Вони створюють перешкоди для радарів.

“У ракети є сигналізатор, якщо вона вловила сигнал радіатора, що опромінює – вона відстрілює 2-3 пастки, які утворюють хмару. І за цією завісою її кілька хвилин не видно. Далі вона пролетіла і вилетіла із зони огляду радара – ППО її втратила, наступний радар її знову знаходить”, – пояснив авіаційний експерт.

За його словами, така модернізація ускладнила Україні відстеження ракет. Він допускає, що інформація про “фальш-цілі” під час обстрілу 16 лютого, це саме результат роботи блоків з пастками.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com