Росія почала формувати нові армії для війни в Україні – британська розвідка

2.08.2023, 18:02
144501

Росія почала створювати нові великі підрозділи для посилення тилу у війні в Україні, однак без нової хвилі мобілізації їй навряд чи вдасться сформувати хоча б одну армію.

Читайте також: В ООН вважають, що атаки безпілотників на Москву мають припинитися

Як повідомляє розвідка Великої Британії, Росія після вторгнення в Україну в основному розгортала мобілізованих резервістів для поповнення вже існуючих формувань або у складі піхотних полків територіальної оборони. Вона рідко створювала нові великі формування, такі як загальновійськові армії. Винятком став створений влітку 2022 року 3-й армійський корпус, який загалом показав погані результати.

“За останні два місяці Росія, ймовірно, почала формувати великі нові формування, щоб збільшити глибину своїх сухопутних сил. До них відноситься 25-та загальновійськова армія”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, Росія, швидше за все, розгорне новостворені формування як резерв в Україні. Водночас у довгостроковій перспективі Росія прагне посилити свої сили проти НАТО.

“Без великої нової хвилі обов’язкової мобілізації Росія навряд чи знайде достатньо нових військ, щоб сформувати навіть одну нову армію”, – підкреслюють у розвідці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com