Росія почала готувати суспільство до ядерного удару: Зеленський заявив про небезпеку

7.10.2022, 22:02
128823

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Росії почали готувати своє суспільство до застосування ядерної зброї.

Читайте також: Україна офіційно визнала окупацію японських територій Росією: що відомо про конфлікт навколо Курильських островів

Про це глава держави розповів телеканалу BBC.

“Вони (росіяни – ред.) починають готувати своє суспільство. Це дуже небезпечно. Вони не готові це зробити, використати (ядерну зброю – ред.). Але вони починають спілкуватися. Вони не знають, чи скористаються вони цим, чи не скористаються. Я думаю, що навіть говорити про це небезпечно”, – розповів Зеленський.

Він також спростував усі закиди в закликах завдати превентивних ударів по Росії під час онлайн заходу 6 жовтня. Президент пояснив, що росіяни неправильно зрозуміли одне слово, яке він озвучив українською мовою.

“Після цього перекладу росіяни зробили по-своєму, як їм зручно, і почали ретранслювати в інших напрямках”, – додав Зеленський.

Ядерний шантаж Росії

Росія вже місяцями шантажує своєю ядерною зброєю і Україну, і Захід. Ситуацію з російським ядерних озброєнням постійно моніторять США, НАТО та інші українські союзники. Станом на 6 жовтня у Пентагоні повідомляли, що США поки не бачать ознак того, що президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про застосування ядерної зброї в Україні.

Того ж дня президент США Джо Байден заявив, що світ стоїть найближче до ядерної катастрофи за останні 60 років. Він наголосив, що використання ядерної зброї призведе до Армагеддону.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com