Росія понад місяць знала про підготовку теракту на її території, – Буданов

28.03.2024, 14:04
156481

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив, що Росія заздалегідь знала про підготовку терористичної операції на її території.

Читайте також: Путін готується до великого наступу цього року

“Як мінімум, 15 лютого 2024 року РФ знала про підготовку. Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. От звідти вона пішла на Москву. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином все матеріалізувалось нізвідки”, – сказав він на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій.

За його словами, Росія знала, звідки прийдуть бойові групи, через які дві країни вони переміщувались на територію держави-агресора.

“Для чого вони допустили, щоб це сталося – є кілька варіантів. Перше – це, як у них прийнято, боротьба “веж”, аби зараз зняти кілька високопосадовців. Інший варіант – вони насправді недооцінили масштабів того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну”, – зазначив Буданов.

Він зауважив, що у Кремлі уже тричі змінювали версії того, що сталось у підмосковному “Крокус сіті”, намагаючись хоч якось приплести до теракту так званий “український слід”.

“З’явились пояснення Патрушева і Бортнікова, який там звинуватив мене особисто і що це все взагалі зробила Україна. Це є нісенітницею. До речі, якщо ми торкнулись цього болючого питання, хоч це й ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей”, – заявив Буданов.

Керівник ГУР додав, що Росія сама посіяла хаос і самовпевнено вважала, ніби зможе його контролювати.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com