Росія приховує загибель членів екіпажу затопленої “Москви” і погрожує їхнім рідним за спроби розказати правду

19.06.2022, 18:32
122283

Росія так і не визнала загибелі 27 окупантів, які перебували на борту затопленої “Москви”, а родини російських моряків змушувати родини приховувати інформацію про своїх загиблих.

Читайте також: “Бл*ть”: синхронний перекладач Путіна матюкнувся у прямому ефірі (відео)

Про це інформує Головне управління розвідки МО України.

Зазначається, що 27 членів екіпажу, серед яких 19 строковиків, до тепер вважаються зниклими безвісті. В тимчасово окупованому Севастополі офіційно поховали лише мічмана Вахрушева.

Командир крейсера капітан першого рангу Купрін, який порушуючи статут одним з перших покинув корабель, пояснює свій вчинок намаганням врятувати саме строковиків. Ніби то він отримав такий наказ після вибухів на кораблі.

“Родичів загиблих моряків відмовляються приймати як у командуванні МВФ РФ та командуванні чорноморського флоту, так і в органах влади та соціального забезпечення. Їх спрямовують до групи психологів, медиків та юристів яка була спеціально створена для приховування інформації про загиблих та зниклих безвісті окупантів-строковиків”, – сказано в повідомленні.

Водночас через те, що родичі намагаються оприлюднити інформацію про загиблих у ЗМІ, співробітники ФСБ Росії погрожують їм. Російські силовики приходять до них додому та за місцем роботи і проводять “роз’яснювальну роботу” з погрозами про кримінальну відповідальність за розголошення державної таємниці.

“Соціальна напруга серед родичів росіян, що загинули на крейсері “Москва”, продовжує зростати”, – додали в розвідці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com