Росія створює загрозу для країн Заходу під водою — Bloomberg

23.02.2024, 11:32
154642

Російська Федерація почала досліджувати підводну інфраструктуру Атлантичного океану, створюючи загрозу для глобальної мережі кабелів, якою передається майже весь Інтернет і відбувається фінансовий трафік.

Читайте також: Туск пообіцяв розблокування кордону: пускатимуть не всі вантажі

Про це йдеться у публікації видання Bloomberg.

Видання з посиланням на доповідь, опубліковану на початку цього тижня організацією Policy Exchange у Британії, називає вразливою “ахіллесовою п’ятою” комплекс підводних кабелів, які забезпечують глобальний зв’язок. Його пошкодження загрожує світовій торгівлі,  військовій готовності та логістиці, а також самому Інтернету.

У цій доповіді зазначено, що в усьому світі щодня відбувається понад 10 трильйонів доларів фінансових транзакцій, комерційних платежів і торгових операцій. Понад 95% світових комунікацій здійснюється мережею з приблизно 500 кабелів, прокладених через сім морів.

Головний маршал авіації Британії Стюарт Вільям Піч у передмові до нової доповіді заявив, що РФ уже почала досліджувати підводну інфраструктуру Атлантичного океану як слабке місце.

Зокрема, російські підводні човни, ймовірно, мають здатність спускатися до дуже глибоко прокладених ділянок кабелів і порушувати їхню роботу. Розглядається варіант з їх знищенням або підключенням до них з метою маніпулювання даними.

У публікації наголошують на необхідності вдосконалити технології захисту кабелів.

“Як у наступальному, так і в оборонному плані нам необхідно інвестувати у війну на морському дні. Це означає вдосконалення наших власних підводних систем, включно з атомними підводними човнами і новими класами підводних безпілотних апаратів, здатних протистояти кораблям противника”, – пише Bloomberg.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com