Росія відмовилася від переговорів із Японією про спірні Курильські острови

21.03.2022, 20:21
115227

Російська Федерація заявила, що більше не продовжуватиме переговори з Японією щодо мирного договору щодо південних Курильських островів.

Читайте також: Рашисти розігнали мирний мітинг в Херсоні за Україну, є поранені

Джерело: заява МЗС РФ, російський “Интерфакс

Дослівно МЗС РФ: “З урахуванням очевидного недружнього характеру запроваджених Японією односторонніх обмежень проти Росії у зв’язку із ситуацією в Україні…, російська сторона в нинішніх умовах не має наміру продовжувати переговори з Японією щодо мирного договору через неможливість обговорювати підписання основного документа про двосторонні відносини з державою, яка займає відверто недружні позиції і прагне завдати шкоди інтересам нашої країни”.

Деталі: Росія також вирішила припинити безвізові поїздки японських громадян на основі угод про безвізові обміни між “південними Курильськими островами Російської Федерації” і Японією від 1991 року та про максимально полегшені відвідування колишніми японськими жителями південних Курил місць свого колишнього проживання від 1999 року.

Крім того, РФ виходить із діалогу з Японією про налагодження спільної господарської діяльності на південних Курилах.

Росія блокує продовження статусу Японії як “партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва із секторального діалогу”.

У МЗС РФ при цьому заявили, що “вся відповідальність за шкоду двосторонній взаємодії та інтересам самої Японії лежить на офіційному Токіо, який свідомо зробив вибір на користь антиросійського курсу замість розвитку взаємовигідної співпраці та добросусідства”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com