Росія вимушено припинила атаки “Калібрами”: речник ВМС ЗСУ назвав причину

28.12.2023, 13:31
152024

Росія перестала використовувати “Калібри” для атак по українських містах, оскільки кораблі-ракетоносії змушені були покинути окупований Крим.

Читайте також: Newsweek: Винищувачі F-16 ймовірно вже в Україні

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в інтерв’ю УНІАН.

“Морські платформи для запуску крилатих далекобійних ракет типу “Калібр” зараз у відриві від свого логістичного забезпечення. Тобто кораблі, зокрема ракетоносії, перебувають у Новоросійську. Росіяни були вимушені перекинути їх із Севастополя – своєї головної військової бази у Чорному морі, де кораблі заряджали “Калібрами”. Наразі їхнє перебування у Криму є дуже проблематичним. Зокрема, через наші дронові атаки”, – наголосив він.

Також, як зауважив представник українських ВМС, на можливість росіян завдавати ударів “Калібрами” впливають погодні умови, зокрема шторми у Чорному морі. Але головною причиною стало те, що завдяки “Нептунам” та “Гарпунам” ЗСУ відігнали агресора до берегів Чорного моря біля території РФ.

“Вони намагаються розосередити зараз свій флот всюди, де є причали. Однак у них з цим проблема – у Новоросійську “наддержава” не змогла побудувати достатньої кількості причалів для свого флоту”, – зауважив Плетенчук.

За його словами, росіяни серйозно розглядають можливість свого базування в Абхазії, де вже колись розташовували свої кораблі.

“Зрозуміло, що вони й звідти можуть обстрілювати Україну – дальність польоту “Калібрів” – понад тисячу кілометрів. Але через те, що ми їх відігнали від свого узбережжя, у них ускладнена логістика: завантажити ракети на кораблі в Абхазії, у Новоросійську чи Туапсе неможливо. Скоріш за все, з часом це питання вони розв’яжуть, але протидіяти “Калібрам” ми навчилися”, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com