Росія вивела в море всі підводні човни з Севастополя

14.05.2022, 11:31
119619

Усі діючі підводні човни Чорноморського флоту Росії вийшли в море.

Читайте також: Чому острів Зміїний має стратегічне значення: начальник воєнної розвідки розповів

Зараз у Південній бухті Севастополя причали, біля яких зазвичай стоять підводні човни, порожні, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода – Крим.Реалії.

Зазначається, що загалом у складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проекту “Варшавянка”: Б-261 “Новороссийск”, Б-237 “Ростов-на-Дону”, Б-262 “Старый Оскол”, Б-265 “Краснодар”, Б-268 “Великий Новгород” та Б-271 “Колпино”.

Це багатоцільові дизель-електричні підводні човни, дальність ходу яких у підводному положенні – 400 миль на трьох вузлах, у режимі РДП на швидкості 7 вузлів – 7500 миль. Автономність становить 45 діб. Екіпаж – 52 особи, зокрема, 12 офіцерів.

Крім мінно-торпедного озброєння, вони несуть крилаті ракети типу “Калібр”, що застосовуються по морських і наземних цілях – залежно від модифікації. Кожен підводний човен озброєний чотирма ракетами.

Також до складу Чорноморського флоту входить підводний човен проекту 877 “Палтус” Б-871 “Алроса”, однак від травня 2019 року він перебуває на ремонті у 13 судноремонтному заводі в Кілен-бухті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com