Росія замовила мітинг в Києві для пропагандистських сюжетів – МВС

20.02.2022, 16:32
111855

Російська агентура намагалася організувати мітинги в Україні. Один такий “захід” мав відбутися сьогодні, 20 лютого, у центрі Києва. У ньому мали взяти участь 2500 осіб.

Читайте також: Росія вже склала списки людей, яких планує вбити після вторгнення до України – Foreign Policy

Про це повідомляють Міністерство внутрішніх справ та радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

“Сьогодні о 12:00, в день річниці загибелі Героїв Небесної сотні, на замовлення з “півночі” за гроші планувалось зібрати багатолюдний мітинг під Офісом президента задля картинки для російських пропагандистських телеканалів. Але вчора вранці співробітники  Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції провели 5 обшуків і припинили діяльність мережі організаторів проплачених мітингів”, – заявив Геращенко.

За даними МВС, на Банковій планували від 1500 до 2500 осіб. Учасники проплаченого мітингу мали демонструвати невдоволення населення з гаслами: “Ні війні з Росією”, “Україно, не вбивай своїх громадян”, “На фиг войну! Весна для любви!”, “Не допустимо повторення 22 липня 1941 року”, “Досить знущатися з народу України”.

Під час обшуків виявили навіть візитівки “Дмитра Яроша” червоного-чорного кольору.  Як зазначають в МВС, організатори так званого “мітингу” після профілактичної бесіди пообіцяли не виводити людей на вулиці.

В МВС наголосили, що українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за організацію проплачених мітингів та протестів. Зокрема, Геращенко закликав народних депутатів виправити це.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com