Росія заявила про відведення танків після військових навчань

16.02.2022, 14:02
111532

У Міноборони РФ знову заявили про відведення військової техніки. На цей раз йдеться про підрозділи танкової армії Західного військового округу (ЗВО), які після навчань повертаються до пунктів постійної дислокації.

Читайте також: “Не буду тебе захищати”: Кива заявив, що не повернеться до України з Іспанії (відео)

Про це з посиланням на оборонне відомство повідомляє “Інтерфакс-Росія“.

Зазначається, що бронетехніку завантажили на залізничні склади, які мають проїхати до баз близько 1 тис. км.

“Військовослужбовці підрозділів танкової армії Західного військового округу завершили навантаження танків і броньованої гусеничної техніки на залізничні платформи і приступили до маршу комбінованим способом у пункти постійної дислокації на відстань близько 1 тис. кілометрів після завершення планових навчань”, – цитує видання повідомлення Міноборони РФ.

Водночас, регіон, у якому проводились навчання і звідки відходить техніка, у повідомленні не вказано.

Також у відомстві країни-агресорки опублікували відеокадри руху танкової колони по засніженій місцевості та завантаження бронетехніки на залізничні ешелони.

“Інтерфакс” пише, що 14 лютого міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, що російські військові проводять низку навчань, деякі з них завершилися, інші близькі до завершення. За офіційними даними, війська Першої танкової армії ЗВО дислокуються в Московській, Іванівській, Смоленській та Нижегородській областях. Штаб армії розташований у Баківці (Московська область). У складі армії, зокрема, Таманська мотострілецька та Кантемирівська танкові дивізії, 6-а танкова бригада, 27-а Севастопольська мотострілецька бригада, оснащена комплексами “Іскандер-М” – ракетна бригада в Шуї.

“Після прибуття в пункти постійної дислокації бойову техніку буде обслуговано і підготовлено до проведення подальших планових заходів бойової підготовки зимового періоду навчання”, – йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Варто зазначити, що 10 лютого у Білорусі почалися спільні російсько-білоруські військові навчання “Союзна рішучість-2022”, що триватимуть до 20 лютого. Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія під приводом навчань перекинула до Білорусі найбільшу кількість сил від часів “холодної війни”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com