Росія збирається шпигувати за Україною за допомогою іранського супутника

5.08.2022, 14:30
125158

Супутник, який Москва фактично запустить руками Ірану, значно розширить можливості Тегерана щодо стеження за військовими цілями на Близькому Сході. Водночас, перш за все, Путін планує використати його для власних цілей в Україні.

Читайте також: Військовий експерт оцінив ефективність понтонної переправи, якою окупанти замінили Антонівський міст

Про це пише Washington Post.

Російське космічне агентство “Роскосмос” оголосило про запуск супутника 9 серпня, який отримав назву “Хайям”. Таким чином РФ виконає угоду, укладену з Іраном майже чотири роки тому. Росія погодилася побудувати та запустити систему Канопус-V, яка включатиме камеру високої роздільної здатності, яка дасть Тегерану безпрецедентні можливості, зокрема майже безперервний моніторинг чутливих об’єктів в Ізраїлі та Перській затоці.

Однак Іран може не відразу взяти супутник під контроль. Росія повідомила Тегерану, що планує використовувати супутник протягом кількох місяців або довше для посилення спостереження за військовими цілями в Україні.

Адміністрація Байдена уважно стежила за супутниковими зусиллями Ірану, які просувалися паралельно з розробкою Іраном більш потужного ракетного флоту. Представники адміністрації президента США відмовилися коментувати незавершений російський запуск або наміри Москви використовувати супутник для спостереження за полем бою в Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com