Росія здійснює геноцид на окупованих територіях України – ISW

4.05.2024, 15:06
158330

У лікарнях тимчасово окупованої Луганської області росіяни погрожують матерям новонароджених дітей. Окупанти хочуть забирати немовлят, якщо батьки не зможуть довести, що хоча б один із них має російське громадянство.

Читайте також: Для військовозобов’язаних запровадять новий документ єдиного зразка: у Генштабі розповіли деталі

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

У звіті йдеться, що такі дії росіян порушують статтю II (d) Конвенції про запобігання злочину геноциду.

Як повідомив очільник Луганської військової адміністрації Артем Лисогор, уже від 6 травня 2024 року матері, які народжують у лікарнях окупованої Луганщини, повинні будуть підтверджувати громадянство Російської Федерації хоча б в одного з батьків. В іншому разі новонароджених не виписуватимуть із лікарні.

За словами аналітиків, Конвенція про запобігання злочину геноциду і покарання за нього визначає геноцид як “запровадження заходів, спрямованих на запобігання народженню в групі”.

У звіті йдеться, що окупаційна влада Луганської області також продовжує зусилля з мілітаризації та індоктринації української молоді, яка залишилася на контрольованих Росією територіях.

Повідомляється, що в так званій “ЛНР” 1 травня заявили, що триває розробка нового підручника для викладання “новітньої історії” Луганщини. Звісно, підручник відповідатиме російським стандартам освіти.

Крім того, як зазначили експерти, те ж саме відбувається в окупованій частині Запорізької області. Так, окупаційний посадовець Володимир Рогов 2 травня заявив, що у військово-патріотичних іграх російських військово-патріотичних молодіжних організацій “Рух Перших” і “Юнармія” в Бердянську та Мелітополі взяли участь 200 дітей.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com