Росія знову стягує війська до кордонів з Україною – Зеленський

26.05.2024, 13:00
159262

Росія збирає ще одне угрупування військ біля українського кордону та готується до нової спроби наступу.

Читайте також: Росіяни перекидають резерви: Сирський повідомив про ситуацію на Харківщині

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до лідерів країн, записаному у Харкові, який зазнає зараз найбільших терористичних атак з боку країни-агресора. За його словами, окупанти спробують наступати за 90 км від Харкова.

Глава держави зауважив, що подібні удари здійснює Росія і по сотнях інших міст України та сіл.

“Деякі з них, де колись вирувало життя, зараз спалені просто в попіл, там не залишилось жодного мешканця, випалена пустота – найжахливіший наслідок війни, якої ми в Україні і не хотіли, яку ми не провокували, в якій Україна захищається від намагання Росії  захопити наші ресурси і території, знищити нашу національну ідентичність. І світ це бачить”, – прокоментував Зеленський.

Він показав у відео спалене видавництво у Харкові.

“Температура горіння тут не встигла  остаточно досягти 451 градусу за Фаренгейтом. Але саме цього прагнуть і хочуть лідери Росії – іще вищих температур. І не лише на суверенній території України. Росія погрожує майже всім своїм державам-сусідам”, – підкреслив президент.

Він нагадав, що Росія – єдина держава, яка захопила атомну станцію та відверто використовує її для радіаційного шантажу. Зеленський нагадав і про морську блокаду Росії, зазначивши, що для цієї країни “немає нічого, що не стало б зброєю”.

“Саме росія є єдиним джерелом агресії  і постійно намагається розширити війну. Буквально зараз, цими днями, ми захищаємось за 60 км на північний схід від цього міста, від чергової спроби російського наступу. Росія готується до спроби наступальних  дій і за 90 км звідси на північний захід. Біля нашого родону збирається ще одне угруповання військ. Той хто все це робить – не хоче миру”, – заявив Зеленський.

Він закликав лідерів країн світу підтримати Саміт миру своїм персональним лідерством та участю.

“Ми маємо підтвердження участі вже більш ніж 80 держав і продовжуємо працювати з лідерами, запрошуючи на Саміт. Дякую кожному, хто дійсно допомагає миру. Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки Саміту миру: до Президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до Президента Сі, лідера Китаю. Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки, згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру – дійсно миру, а не паузи між ударами. Зусилля світової більшості – це найкраща гарантія виконання зобов’язань”, – зазначив глава держави.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com