Росія знизила транзит газу через Україну до мінімальних обсягів

7.10.2021, 16:47
102505

У вересні 2021 року “Газпром” бронював лише 4% від додаткових гарантованих транзитних потужностей, що призвело до зменшення обсягів транспортування російського газу через Україну.

Читайте також: Більше не спікер: Рада звільнила Разумкова з посади голови парламенту

Про це у четвер, 7 жовтня, повідомили в пресслужбі Оператора ГТС України (ОГТСУ).

“ОГТСУ пропонує близько 80 млн куб м на добу додаткових потужностей для транзиту газу до Європи, проте результати аукціонів демонструють — “Газпром” не зацікавлений у збільшенні поставок. На вересень та жовтень не були заброньовані навіть гарантовані 15 млн куб. м додаткових потужностей, не кажучи вже про переривчасті”, — зазначив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.

За його словами, у результаті середньодобові обсяги транспортування російського газу через територію України цього місяця знизились до 109 млн куб. м — до мінімального обсягу, згідно чинної транзитної угоди.

Всього у вересні 2021 року транзит природного газу українською ГТС до країн Європи склав 3,257 млрд куб. м. Найбільші обсяги блакитного палива надійшли до:

Словаччини — 1,989 млрд куб. м,

Польщі – 332 млн куб. м газу,

Угорщини – 742 млн куб. м

Молдови – 194 млн куб. м.

“ОГТСУ залишається надійним партнером для ЄС і протягом всього газового року 2021/2022 пропонуватиме необхідні потужності для транзиту”, – додав Макогон.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com