Росія звернулась до України із закликом закріпити у Конституції особливий статус для Донбасу

12.11.2019, 19:50
51842

Російська делегація у Тристоронній контактній групі (ТКГ) закликала українську сторону розпочати прямі переговори з Донецьком і Луганськом про закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції України, повідомив повноважний представник РФ на переговорах контактної групи з питань Донбасу Борис Гризлов журналістам у п’ятницю.

Читайте також: У Мінську заявили, що Білорусь не збирається створювати конфедерацію з РФ

Як пише “Інтерфакс-Україна“, російська делегація звернула увагу, що 31 грудня 2019 року завершується термін дії українського закону про особливий статус Донбасу.

“Російська делегація закликала київську сторону забезпечити продовження дії цього закону, а також розпочати діалог із представниками Донбасу у політичній підгрупі про поправки до цього закону, необхідні для імплементації “формули Штайнмаєра”. А у подальшому – узгодити ці поправки у контактній групі”, – сказав він.

Гризлов нагадав, що “для повноцінного набуття чинності особливим статусом… потрібно закріпити його у Конституції”.

“Необхідно просуватися до поетапного та повного виконання пунктів комплексу заходів. Представники Росії та ОБСЄ у Контактній групі готові сприяти такому діалогу, і ще раз підтвердили це на сьогоднішній зустрічі”, – сказав Гризлов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com