Росіяни готують нові батальйони за 27 діб: в ГУР оцінили задум ворога Росіяни готують нові батальйони за 27 діб: в ГУР оцінили задум ворога

2.04.2024, 09:01
156713

У російському Міноборони розробили чіткі програми підготовки підрозділів, які формували менше місяця. Такий короткий строк навчання говорить про те, що якість нового поповнення буде дуже низькою.

Читайте також: ІДІЛ націлилася на Європу і США після смертельної атаки у Москві, – ЗМІ

Плани ворога оцінив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю Апостроф TV.

“Ворог розробив чіткі програми підготовки підрозділів. При тому підготовки підрозділів сформованих з нуля. Це 27 днів для формування, наприклад, батальйону. Це індивідуальна підготовка, підготовка у складі підрозділу та бойове злагодження. 27 діб і піхотний підрозділ готовий до використання на полі бою“, – зауважив він.

Скібіцький зазначає, що такий короткий строк навчання сговорить про те, що якість нового поповнення буде дуже низькою. Про це, зокрема, свідчить кількість російських військовополонених, які поповнюють обмінний фонд в перші ж дні перебування на фронті.

Проте, ворога це не зупиняє, адже міноборони РФ намагається досягнути поставлених завдань, незважаючи на будь-які втрати в особовому складі.

“Зараз сухопутний компонент ворога на наших територіях нараховує близько 474 тисяч військових. До початку 2024 року цей показник коливався у межах 450-460 тисяч військових. Є нарощування, але за рахунок формування так званих резервних полків та введення додаткових підрозділів“, – підкреслив Скібіцький.

Крім того, росіяни прискорюють випуск фахових військових, а саме артилеристів, танкістів та інших. Також противник має величезну кількість складів з військовою технікою та зброєю, які насправді спустошені.

“Загалом близько 80%, яку зараз РФ використовує у сухопутній компоненті – це та, що була відновлена, або знята зі зберігання та модернізована. Лише 20% чи навіть менше – це нові танки, БМП, бронетранспортери, артилерійські системи тощо. Це не більше 200 нових танків за рік вироблених у РФ”, – додав Скібіцький.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com