Росіяни почали використовувати нові танки на війні проти України

25.04.2023, 15:32
139548

Армія РФ почала використовувати нові бойові танки з дистанційним керуванням для обстрілу українських позицій.

Читайте також: ЄС і Японія виступили проти ідеї майже повної заборони експорту в РФ — Financial Times

По це пише “Yahoo!news”.

Як передає видання, Т-14 «Армата» «ще не брали участі в прямих штурмових діях», але вони були оснащені додатковим захистом на флангах, а екіпажі пройшли «бойове злагодження» на полігонах в Україні.

Зазначається, що танк має безпілотну вежу, тоді як екіпаж дистанційно керує озброєнням з «ізольованої броньованої капсули, розташованої в передній частині корпусу», і має максимальну швидкість 50 миль на годину.

Раніше розвідка Британії повідомила, що російські сили не бажають прийняти першу партію танків через їхній «поганий стан», і описала будь-яке розміщення Т-14 як «рішення високого ризику», прийняте в основному з пропагандистських міркувань.

“Виробництво, ймовірно, лише в низьких десятках, тоді як командири навряд чи довірятимуть машині в бою”, – заявили британські військові.

Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, виробництво 2300 цих танків, вперше представлених у 2015 році, спочатку замовлених Кремлем на 2020 рік, було перенесено на 2025 рік.

Одинадцять років розробки програми супроводжувалися затримками, скороченням запланованого розміру флоту та повідомленнями про проблеми з виробництвом», — додали британські військові.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com