Росіяни продовжують блокувати українським силам доступ до Starlink

28.01.2024, 13:02
153315

З початку повномасштабної війни Росія використовує системи глушіння, щоб заблокувати українським силам доступ до комерційних супутників Starlink.

Читайте також: Чи вимикав Маск Starlink Україні: Буданов розкрив деталі

Як повідомляє видання Business Insider, росіяни прикріплюють до своїх танків засоби, щоб створювати перешкоди супутниковим сигналам і порушувати роботу безпілотних літальних апаратів, глушити українські бомби з GPS-наведенням і українські дрони, змушуючи українських операторів підходити ближче до своїх цілей на лінії фронту.

За словами аналітиків, хоча російське глушіння стає дедалі ефективнішим у знищенні найсучасніших озброєнь України, спроби Росії перекрити Україні доступ до супутників Starlink наразі провалилися.

“Росія дуже хотіла б знайти спосіб звести нанівець використання Starlink Україною. Але це набагато легше сказати, ніж зробити через архітектуру угруповання”, – зазначив головний програмний директор некомерційної організації Secure World Foundation Браян Віден.

За його словами, сигнали Starlink набагато складніше заглушити в контексті радіоелектронної війни. Російським хакерам поки що не вдалося зламати Starlink.

Хоча існує “дуже мало” відкритих даних про електронні атаки Росії на Starlink, Віден відмітив, що її зусилля, здається, не принесли великого успіху.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com