Росіяни серйозно розглядають масштабну втечу з Херсонщини, але у них будуть труднощі – Міноборони Британії

20.10.2022, 13:31
129503

Заява російського генерала Сергія Суровікіна, якого нещодавно Путін призначив керувати окупаційними військами в Україні, про “складну ситуацію” на Херсонщині і “евакуацію” цивільного населення свідчать про потенційну втечу загарбників на захід від річки Дніпро.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, коли може статись повторний наступ з території Білорусі

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

У розвідці нагадують, що новопризначений командувач російського угруповання Сергій Суровікін 18 жовтня заявив російським пропагандистським ЗМІ, що на Херсонщині “склалася складна ситуація”.

Після чого, зазначається, схвалив оголошені раніше плани окупаційної влади щодо “евакуації” цивільного населення.

“Як головний оперативний керівник, заява Суровікіна, в якій висвітлюються негативні новини про “спецвійськову операцію”, є дуже незвичайною. Ймовірно, це свідчить про те, що російська влада серйозно розглядає масштабне відведення своїх сил із району на захід від річки Дніпро”, – сказано в повідомленні.

Утім, як пояснюють фахівці, ключовим завданням будь-яких російських спроб щодо так званого “виведення військ” буде їхнє переправлення через річку шириною 1000 метрів. Але оскільки всі мости були серйозно пошкоджені, Росія, ймовірно, покладається на тимчасовий так званий баржний міст, який окупанти незаконно зводили поблизу Херсона останніми днями, і військові понтонні поромні підрозділи, які продовжують працювати в кількох місцях.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com