Росіяни вночі обстріляли Україну: усі подробиці

8.05.2023, 07:32
140191

Увечері неділі, 7 травня, та в ніч проти понеділка, 8 травня, окупанти обстріляли територію України. Наразі відомо про руйнування щонайменше в двох регіонах.

Читайте також: Швейцарія передасть Україні 20 машин для розмінування

Близько 23:20 неділі, 7 травня, в низці областей України оголосили повітряну тривогу. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім закликав українців не ігнорувати сирени і попередив мешканців Одещини про великий ризик ракетних ударів.

Атака Одеської області

Пізно ввечері 7 травня, близько 23:30, під час оголошеної повітряної тривоги в Одесі та околицях міста пролунали вибухи. Близько 00:30 ночі проти 8 травня у Одеській ОВА підтвердили інформацію про ворожу атаку. Стало відомо, що південний регіон зазнав ракетного обстрілу.

Уже за кілька годин про деталі атаки окупантів розповіли в ОК “Південь”. Тож, ворог обстріляв Одещину зі стратегічної авіації ракетами типу Х-22, спрямувавши їх по складу продовольчого підприємства та рекреаційній зоні. Дані про постраждалих поки що уточнюється. Пожежі ліквідують рятувальники.

Атака Києва 

Повітряну тривогу в столиці оголосили за чверть до опівночі понеділка, 8 травня. Місцева влада регіону попередила громадян про загрозу БпЛА та роботу ППО. Кияни і на лівому, і на правому берегах чули багато вибухів. На жаль, у місті є пошкодження та потерпілі.

Так, у двох районах Києва внаслідок російської атаки постраждали четверо громадян: троє постраждалих виявили на місці вибуху в Соломʼянському районі, одного – в Святошинському.

Окрім цього, відомо, що уламки ворожих БпЛА впали на будівлі й проїжджу частину тих самих районах. Зокрема, пошкоджені автівка та злітна смуга в аеропорту Жуляни й газова труба високого тиску з горінням газового факелу.

Звуки вибухів цієї ночі чули й мешканці Чернігівщини, але офіційного підтврдження та подробиць щодо цієї інформації поки що немає. Повітряна тривога в багатьох регіонах тривала понад три години.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com