“Розкольницька ієрархія”: Сербська церква відмовляється визнати ПЦУ

13.03.2019, 14:12
16227

Сербська православна церква (СПЦ) відмовилася визнавати Православну церкву України (ПЦУ) канонічною та називає її “штучною конфедерацією розкольницьких структур”.

Читайте також: В окупованому Криму вимагають знести храм ПЦУ

Про це написала сербська газета “Политика”.

У виданні написали, що СПЦ “вважає неканонічним вторгнення вселенського патріарха Варфоломія на територію Російської православної церкви і його рішення у звʼязку з Україною”.

“Київську митрополію ніяк не можна ототожнювати з теперішньою Україною, оскільки вона перебуває під юрисдикцією Московського патріархату ще від 1686 року”, – йдеться у листі, який нібито СПЦ надіслала іншим Церквам.

Також додали, що СПЦ визнає лише Українську православну церкву, очолювану митрополитом Онуфрієм, яка перебуває в складі Московського патріархату.

Крім того, у Сербії “рекомендували” всім своїм архієреям і священикам утриматися від літургічного і канонічного спілкування з “Епіфанієм та всіма тими, хто перебуває у єдності з ним”.

У матеріалі повідомили, що така позиція СПЦ була очікуваною, оскільки її архієрейський собор у листопаді й у січні висловив критичне ставлення щодо рішень вселенського патріарха Варфоломія.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com