“Розколу в ПЦУ нема і не буде”, – Епіфаній

14.05.2019, 18:34
24892

Очільник ПЦУ заявив, що розколу в Православній церкві України немає і не буде.

Читайте також: Епіфаній пояснив, чому не знімався із Зеленським у відеозверненні до мешканців окупованих територій

Про це він заявив під час візиту до Маріуполя, передає Інтерфакс-Україна.

“Кожен ієрарх має певні думки, але ми повинні спільно будувати майбутнє в єдиній помісній Українській православній церкві”, – заявив він.

Також Епіфаній прокоментував останні публічні заяви почесного патріарха Філарета. Очільник ПЦУ зазначив, що в церкві високо шанують патріарха, однак важко погодитися з його окремими висловлюваннями.

“Ми поважаємо святійшого патріарха Філарета, але не підтримуємо думки, які він висловив в останні дні”, – додав предстоятель ПЦУ.

Епіфаній упевнений, що на нинішньому етапі ПЦУ, перш за все, потрібно рухатися вперед і розвиватися. “Віримо в те, що в подальшому будемо рухатися вперед і розвивати нашу Церкву і йти до визнання нас з боку інших помісних церков. Перед нами стоїть багато завдань, які повинні втілювати в життя як визнана Церква”, – зазначив митрополит.

“Всі повинні чітко зрозуміти, що до початку Об’єднавчого собору такі структури як Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква були розпущені”, – наголосив Епіфаній. Він додав, що ці колишні структури увійшли до єдиної церкви.

“Всі прагнули до визнання Української Церкви, і ми змогли отримати Синодальний Томос, який навіки стверджує той факт, що ми є єдиною Помісною православною церквою”, – підсумував Епіфаній.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com