Розкрито грандіозні втрати серед “вагнерівців” на війні в Україні

16.02.2023, 11:02
136004

З близько 40 тисяч “вагнерівців”, перекинутих на війну в Україну за весь період повномасштабного вторгнення, вже понад 35 тисяч осіб ліквідовано, підтвердив командир роти ударних БПЛА 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко (“Ахіллес”) в ефірі телемарафону. Поповнити ці втрати Пригожину не вдасться.

Читайте також: ЄС запроваджує “найжорсткіший в історії” пакет санкцій проти РФ: деталі

“Що стосується початку повномасштабної війни, то це орієнтовно до 40 тисяч за весь період часу – коштом ув’язнених. Зараз їхня чисельність сягає від 4 до 6 тисяч людей. Кількість втрат говорить сама за себе: ПВК “Вагнер” втратив вже понад 35 тисяч особового складу, і ці втрати поповнити неможливо”, – сказав Федоренко.

За словами Федоренка, боєздатні частини ЗС РФ, які мали підготовлений сержантський та офіцерський склад, закінчилися ще у 2022 році.

“Зараз ці втрати противник поповнює шляхом мобілізованих, які проходять бойове злагодження або на тимчасово окупованій території України, або у Білорусі. Ці військовослужбовці здатні штурмувати українські позиції, але якість цих військовослужбовців надзвичайно низька, що грає на руку ЗСУ”, – зауважив боєць.

Федоренко пояснив, що офіційні дані Генштабу ЗСУ щодо втрат Росії насправді приблизні: “Якщо ви подивитеся на статистику втрат противника, то він щодня втрачає близько 1 тисячі у живій силі. І це тільки офіційно підтверджені, яких можна порахувати. А скільки тих, що загинув, але їх не можна порахувати”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com