Розкритиковані тексти підручників із історії України скерують на додаткову перевірку

17.02.2021, 15:30
94611

Розкритиковані тексти підручників із історії України для 8 класу, яким конкурсна комісія Інституту модернізації змісту освіти рекомендувала присвоїти гриф Міністерства освіти, направлять на додаткову перевірку. Про це у відповідь на запит Радіо Свобода повідомили в Інституті модернізації змісту освіти.

Читайте також: На Вінниччині у школі виник скандал: учнів примушували вивчати російську мову

«З метою поліпшення якості підготовки підручників, перевірки їх відповідності науковим поглядам, направити підручники з історії України та всесвітньої історії на додаткову екпертизу до установ НАН України та провідних закладів вищої освіти», – відповіли Радіо Свобода у відомстві.

Перестороги викликали підручники «Історія України» для 8 класу під шифрами 80704, 80708 і підручник «Історія України» 8 класу для шкіл із поглибленим вивченням історії під шифром 80802. Вчена рада Інституту української археографії та джерелознавства імені Грушевського НАН України розкритикувала їх.

«Підручники тлумачать історію освоєння Степової України в руслі концепції «Новоросія», а підручник 80802 ще й порівнює українців XVII століття з первісною людиною. Обидва підходи неприпустимі», – йдеться у висновку Інституту української археографії та джерелознавства імені Грушевського НАН України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com