Розмитнення “євроблях”: Верховний Суд відмовився підтримати власників авто

12.12.2018, 18:15
6449

Верховний суд України відмовив у відкритті провадження у справі щодо оскарження законів про оподаткування та розмитнення авто на іноземній реєстрації.

Читайте також: На Волині розмитнили перші дві “євробляхи” за новими правилами

Позов до президента та Верховної Ради про визнання протиправним прийняття відповідних законопроектів подала громадська організація “Бюро добрих справ”, йдеться на сайті ВСУ.

Позивач стверджував, що законопроекти ухвалено з порушенням регламенту. На думку “Бюро добрих справ” президент мав накласти на них вето.

Однак Верховний Суд дійшов висновку, що юрисдикція адміністративних судів не поширюється на спори про визнання протиправними дій чи бездіяльності, скасування законопроектів, якщо було порушено встановлену Конституцією України процедуру їх розгляду, ухвалення або набрання ними чинності.

Суд зауважив, що парламент при розгляді та прийнятті законів не виконує владних управлінських функцій, а реалізовує свої повноваження щодо законодавчої діяльності. Це стосується і повноважень президента щодо підписання законів, прийнятих Радою.

Верховний Суд роз’яснив, що розгляд справи про вирішення питань щодо конституційності законів віднесено до повноважень Конституційного Суду України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com