Розповіли про небезпеку здорової їжі

24.01.2021, 14:32
93528

Експерт назвала декілька продуктів, які через надмірне вживання не допомагають у дієтах.

Читайте також: Дієтолог назвала найкорисніше м’ясо

Австралійський дієтолог Сьюзі Баррелл розповіла про неочевидну небезпеку від здорової їжі. В їжі, яка вважається корисною, часто міститься дуже багато калорій, цукру і вуглеводів, тому при її споживанні слід дотримуватися помірності, пише Час дій.

Одна з таких страв – це смузі. Хоча його роблять зі свіжих фруктів, горіхів і йогурту, що зазвичай вважається корисним для здоров’я.

Однак, готовий напій погано вписується у здорову і збалансовану дієту. Оскільки в одній порції смузі може бути до 800 кілокалорій і 80 грамів цукру, що перевищує денну норму споживання.

“Слід пам’ятати, що смузі – це повноцінний прийом їжі, а не напій, що доповнює їжу“, – пояснює Баррелл.

Ще один дуже калорійний продукт, що часто асоціюється зі здоровим харчуванням, – це бурий або коричневий рис. Експерт зазначила, що одна чашка вареного рису містить цілих 40 грамів вуглеводів. Це, за її словами, відповідає трьом-чотирьом шматкам білого хліба.

Сухофрукти, які часто продають у магазинах здорового харчування, також надмірно калорійні і можуть містити забагато цукру.

На думку Баррелл, свіжі фрукти корисніші. А від запечених чіпсів, які часто рекламують як здорову альтернативу звичайним, краще триматися подалі. У них дійсно менше калорій, жиру і цукру, проте немає і ніякої поживної цінності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com