Розповіли про небезпеку здорової їжі
Експерт назвала декілька продуктів, які через надмірне вживання не допомагають у дієтах.
Читайте також: Дієтолог назвала найкорисніше м’ясо
Австралійський дієтолог Сьюзі Баррелл розповіла про неочевидну небезпеку від здорової їжі. В їжі, яка вважається корисною, часто міститься дуже багато калорій, цукру і вуглеводів, тому при її споживанні слід дотримуватися помірності, пише Час дій.
Одна з таких страв – це смузі. Хоча його роблять зі свіжих фруктів, горіхів і йогурту, що зазвичай вважається корисним для здоров’я.
Однак, готовий напій погано вписується у здорову і збалансовану дієту. Оскільки в одній порції смузі може бути до 800 кілокалорій і 80 грамів цукру, що перевищує денну норму споживання.
“Слід пам’ятати, що смузі – це повноцінний прийом їжі, а не напій, що доповнює їжу“, – пояснює Баррелл.
Ще один дуже калорійний продукт, що часто асоціюється зі здоровим харчуванням, – це бурий або коричневий рис. Експерт зазначила, що одна чашка вареного рису містить цілих 40 грамів вуглеводів. Це, за її словами, відповідає трьом-чотирьом шматкам білого хліба.
Сухофрукти, які часто продають у магазинах здорового харчування, також надмірно калорійні і можуть містити забагато цукру.
На думку Баррелл, свіжі фрукти корисніші. А від запечених чіпсів, які часто рекламують як здорову альтернативу звичайним, краще триматися подалі. У них дійсно менше калорій, жиру і цукру, проте немає і ніякої поживної цінності.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)