Розслідування Устінової: тест-системами російського походження перевірятимуть українців на коронавірус (фото)

27.02.2020, 10:10
64708

Народний депутат з фракції “Голос” Олександра Устінова заявляє, що Україна збирається закуповувати тест-системи російського походження, що не перевірялися на заражених коронавірусом.

Читайте також: Тест-системи на коронавірус відправлять у три області України: деталі

Своє розслідування Устінова опублікувала в Facebook, інформує Ракурс.

Нардеп стверджує, що в рішенні РНБО вказана компанія, у якої збираються закуповувати тест-системи для перевірки українців на коронавірус, нібито українського походження.

На думку Устинової, в рішенні спеціально допущені помилки у назві компанії і прізвищі керівника. Так, замість ДіАген написали ДіОген, а замість ЯрИш — ЯрОш.

Устинова вважає, що компанія, у якої закуповуються тест-системи, не має ніякого відношення до їх виробництва. Компанією “ДіАген” володіє компанія “Редвуд ЛТД”, яка була створена кілька років тому. Вона зареєстрована на підставну особу — довірену особу колишнього директора юридичного департаменту російської компанії “Євросеть” Тетяни Звездогляд.

За інформацією Устинової, справжні бенефіціари компанії з Росії з понеділка вже знаходяться в Україні. Дане питання супроводжує заступник секретаря РНБО Олексій Соловйов, який свого часу був соратником Миколи Азарова.

Нардеп стверджує, що лікарні в регіонах України вже отримали листи від компанії про готовність продавати тест-системи по 6 тис. грн і реагенти російського походження “Реверта — L” і “РИБО-преп”, виробництва компанії AmpliSens (РФ).

Устинова стверджує, що дані тест-системи не перевірялися на інфікованих пацієнтах, так як їх поки не виявлено, а зарубіжні партнери зразки для тестування ще не надали.

Карта поширення коронавірусу SARS-Cov-2 (оновлюється).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com