Розвідка США: Іран і його союзники намагаються уникнути відкритого конфлікту з Ізраїлем

3.11.2023, 14:04
149199

На даний момент Іран і його союзники вивіряють свою відповідь на військове втручання Ізраїлю в сектор Гази, щоб уникнути прямого конфлікту з Ізраїлем або США, одночасно вимагаючи витрат від своїх опонентів.

Читайте також: Готуються до “м’ясних штурмів”: окупанти планують нову атаку на Авдіївку — ISW

Про це повідомляє CNN, посилаючись на дані американської розвідки.

У той же час США також прекрасно усвідомлюють, що Іран не має повного контролю над своїми маріонетками – зокрема, над найбільшим і найбільш боєздатним з усіх угруповань – ліванською “Хезболлою”, яка є союзником ХАМАС і вже давно позиціонує себе як воюючу проти Ізраїлю.

Офіційні особи США глибоко стурбовані тим, що внутрішня політика угруповання може призвести до ескалації наростаючої напруженості в “Хезболлі”.

“Питання в тому, якщо ХАМАС дійсно опиниться в біді, чи погодяться Хезболла і Іран на те, щоб Хезболла почала повномасштабну атаку, щоб врятувати ХАМАС, чи не погодяться – і я не думаю, що ми зараз це знаємо”, – зазначає одне з джерел, близьке до американської розвідки.

У той же час на думку одного з чиновників США, Тегеран знає, що якщо “Хезболла” ескалює конфлікт з Ізраїлем або Сполученими Штатами, це, швидше за все, спровокує прямі контратаки проти Ірану, які можуть мати для нього руйнівні наслідки.

Атаки нижчого рівня, які різні групи здійснили проти Ізраїлю та США з 7 жовтня, змусили США розгорнути значні військові засоби, змусили Ізраїль розпорошити свої сили та боєприпаси та дозволили Ірану робити вигляд, що він “щось робить” щодо вбивства палестинців у Секторі Гази, уникаючи прямого конфлікту.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com