Руйнівний обстріл Одеси: журналісти встановили прізвища причетних російських офіцерів (фото, відео)

14.08.2023, 10:32
145083

Українські журналісти ідентифікували військових злочинців із російської окупаційної армії, які були винуватцями загибелі та поранень мирних мешканців Одеси під час ракетного обстрілу 23 липня.

Читайте також: Oкупанти намагались відновити втрачені позиції на фронті, однак безуспішно – Генштаб

Про це йдеться на YouTube-каналі “Телебачення Торонто”.

Зважаючи на те, що терористичного удари було завдано ракетами типу “Онікс” із території тимчасово окупованого Севастополя, журналісти визначили, з якої саме установки бомбардували Одесу.

“У Севастополі “Онікси” випускають тільки з берегового ракетного комплексу “Бастіон”. Він є лише на озброєнні у 15-ї окремої бригади берегової оборони. Її створили одразу після окупації Криму на базі військової частини, яка раніше знаходилася в Дагестані”, – йдеться в сюжеті.

Від 2020 року 15-ту окрему бригаду берегової охорони, на озброєнні якої перебувають дивізіони “Бастіон”, очолює Олексій Щербак.

До речі, його дружина Галина також перебуває у лавах російського війська, дуже активна в соцмережах і публікує безліч постів про “щасливе сімейне життя”.

Також участь в обстрілі міг брати командир дивізіону “Бастіон” Олександр Мямлін. Відомо, що він разом із дружиною та донькою приїхав до Криму з Краснодарського краю одразу після окупації.

“Під час обстрілу Одеси та Одеської області окупанти запустили понад сім десятків ракет, а також близько ста дронів “Шахед”. Це акти воєнних злочинів, удари по цивільній інфраструктурі… рано чи пізно всі вони будуть відповідати за свої злочини”, – зазначив автор ролика.

Нагадаємо, що в ніч проти 23 липня російські війська завдали найбільшого удару по історичному центру Одеси. Росіяни поцілили у цивільну інфраструктуру, житлові будинки та зруйнували найбільший православний храм півдня України – Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com