Руйнування пам’ятки: у монастирі Капуцинів на Львівщині обвалився дах (відео)

4.01.2020, 17:31
58730

Читайте також: На Тернопільщині у сільському клубі стався вибух: постраждали 8 дітей (фото)

Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні на власні очі побачив ситуацію після обвалу даху в стародавньому костелі капуцинів в Олеську, де міститься фондосховище Олеського замку. Вже з першого погляду стало зрозуміло, що на об’єкті відбувалися ремонтні роботи, які, очевидно, й спричинили обвал частини даху”, – написав він.

“Прочитав коментар на сторінці Львівської національної галереї – там є і про гальмування передачі земельних ділянок та будівель музеїв, і про бездіяльність чиновників, про неможливість фінансувати протиаварійні та реставраційні роботи згідно з бюджетним законодавством, але нічого не сказано про ремонт даху, під час якого відбувся обвал.

Тож маю питання до керівництва галереї: хто є замовником робіт на об’єкті, хто готував проектну документацію, яка структура виконувала ремонтні роботи, хто здійснював нагляд? Також мене цікавить, чому до костелу не пустили представників ЗМІ (знаю про це від журналістів) – це ж пам’ятка архітектури національного значення, а не секретний об’єкт?”, – додав він.

За його словами, є підстави вважати, що керівництво галереї має що приховувати. Але в цій ситуації не мають права мовчати ні мистецька громадськість, ні медіа, ні влада.

“Прикро, що все це відбувається за мовчазної згоди Львівської обласної ради, облдержадміністрації, Міністерства культури. Неодноразово фракція ВО “Свобода” у Львівській обласній раді порушувала питання збереження національної культурної спадщини на Львівщині. Однак керівництву облради та депутатській більшості байдужа ця проблема. У листопаді 2016 року більшість не підтримала заяву про ситуацію у Львівській національній галереї мистецтв, а зареєстрований торік проект рішення навіть не потрапив до порядку денного”, – резюмував він. 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com