Руки загребущі: Жданов пояснив, навіщо Росія відправила “вагнерівців” до Африки

9.01.2023, 14:33
133846

Росія за допомогою приватних військовий компаній, в тому числі і “Вагнера”, намагається максимально втрутитися у справи африканських країн.

Читайте також: Воєнна розвідка прогнозує нові ракетні атаки РФ по Україні найближчими днями

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у своєму youtube-каналі.

“Африка зараз менше за всіх задіяна і світовій глобальній системі економіки і фінансів. Фактично, це “незоране поле”. Тому всі кинулися в Африку”, – зазначив експерт.

За його словами, Китай дуже сильно намагається привабити африканські країни на свою сторону, в тому числі інвестиціями, військово-технічною допомогою, допомогою у розробках корисних копалин. Росія робить те саме, тоді як ЄС і Штати відстають.

“Тому не дивно, що і в ЦАР і в Лівії були “вагнерівці”. Росія намагається не те, щоб окупувати Африку – у деяких країнах російські “вагнерівці” забезпечують охорону перших осіб: президентів, міністрів і т.п. Вони забезпечують охорону шахт по видобуванню алмазів чи золота. Росія дуже сильно намагалася до початку війни втручатися і проникати на Африканський континент. Вони хотіли якомога більше африканських країн поставити під свій вплив”, – підсумував Жданов.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com