Рябошапка повідомив про готовність винести підозру Гладковському

18.10.2019, 08:46
47579

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка наголошує, що у справі колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського докази зібрані повно і вони є обґрунтованими для того, щоб повідомити йому про підозру.

Читайте також: Олег Гладковський оголосив голодування на знак протесту проти дій правоохоронців

Про це він сказав в ефірі програми “Право на владу”.

Відповідаючи на питання щодо затримання Гладковського, Рябошапка повідомив: “Проект повідомлення про підозру лежить у мене зараз на столі і робота над ним ще завершується, фіналізується”. “Що є в основі підозри для Гладковського – це перше – порушення антикорупційного законодавства, це неправдиве декларування і друге – це порушення теж законодавства під час здійснення тендерних закупівель і використання службового становища для того, щоб неправомірно впливати на результати цих тендерних закупівель, внаслідок чого було отримано неправомірну вигоду”, – сказав генпрокурор.

На уточнення, чи ГПУ і НАБУ продовжують розвивати справу за результатами журналістського розслідування щодо “Укроборонпрому”, Рябошапка відповів: “У тому числі, інформація, яка була розкрита журналістами, використовується під час досудового розслідування”. Крім того, на питання, що вже з’ясувалося, і наскільки причетний Гладковський, генпрокурор наголосив: “Слідство вважає, що докази зібрані повно і вони є обгрунтованими для того, щоб повідомити завтра (18 жовтня – ред.) про підозру у вчиненні цих двох злочинів. Тобто, доказів на даний момент є достатньо для того, щоб це зробити”. Рябошапка також уточнив, що наразі Гладковський затриманий.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com