“Рябошапка впевнений, що злочинної організації Януковича немає”, – Горбатюк

24.10.2019, 08:47
48601

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою екс-очільника ГПУ Юрія Луценка.

Читайте також: Рябошапка звільнив начальника Управління спецрозслідувань Горбатюка

Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив Сергій Горбатюк, звільнений 23 жовтня з посади начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури, пише УНІАН.

“З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації [Януковича] немає, “на нашу думку, це вигадка Луценка”, – такі фрази казали”, – повідомив він.

Горбатюк зазначив, що відповідні підозри були спрямовані Януковичу і тодішньому керівництву країни, зокрема, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-очільнику ГПУ Віктору Пшонці, колишньому прем’єр-міністру Миколі Азарову та його заступнику, на підставі зібраних слідчими доказів. Читайте також ГПУ звільнила трьох прокурорів, які розслідували злочини проти Майдану.

“Такі заяви (про відсутність ОЗУ Януковича, – ред.) є, і робляться кроки для того, щоби цю (ланку розслідувань) зруйнувати. Я казав: “Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка – будь ласка, там є 5000 томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження”, – заявив екс-співробітник ГПУ.

Горбатюк пов’язує своє звільнення із, за його словами, небажанням Генеральної прокуратури розслідувати справу про злочинну організацію Януковича, оскільки “зараз при владі є особи, які працювали у той самий час в Кабінеті міністрів”. Він також додав, що деяким з них можливо повідомити про підозру.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com