Ринок праці для українців: кого зараз шукають роботодавці на карантині

18.05.2020, 10:50
72720

Українці поновили пошук роботи щойно карантин послабився. Разом з цим вакансій від роботодавців стало більше, свідчать дані економічного огляду тижня від Нацбанку. У яких галузях можна знайти роботу вже зараз, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

Читайте також: В Україні змінили умови реєстрації та отримання допомоги по безробіттю

Після запровадження карантину кількість безробітних в Україні зросла майже на 200 тисяч. Утім, це лише офіційні дані.

За даними Нацбанку, за минулий тиждень почав оживати ринок праці: збільшується кількість резюме та вакансій. Зокрема, відновлюють пошук працівників салони краси, ресторани, заклади торгівлі, сфери обслуговування та культури.

Серед вакансій багато з’явилося у різних сферах. “Вантажників, комірників, комплектувальників, кур’єрів, продавців-консультантів, операторів на АЗС, касирів тощо. До нас підключились аграрії, які збирають спаржу і полуницю. Трошки є вакансії в ІТ−сфері. Є попит на фарму, на будівництво, якщо його врешті решт дозволять”, − розповіла експертка ринку праці Тетяна Пашкіна.

Зараз на пошук роботи впливає відсутність транспорту. Якщо це можливо, то роботу шукають неподалік. “Ми маємо те, що я називаю географічна пересортиця. Тому що люди наразі шукають роботу десь біля дому”, −зауважила експертка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com